Hyppää sisältöön

Aluevaalit 2022, Tulospalvelu

Ilkka Pernu

Vasemmistoliitto

Ilkka Pernu

Keski-Suomi
N:o 147
Valittu
Ääniä376
Vertausluku1 523,167

Alueen äänistä laskettu 100 %

Ääniä

Ennakkoon259
Vaalipäivänä117
Yhteensä376

Osuus hyvinvointialueen äänistä

Ennakkoon0,4 %
Vaalipäivänä0,3 %
Yhteensä0,4 %

Äänien jakautuminen

Ladataan
Äänien jakautuminen
KuntaÄäniäOsuus äänistä
Jyväskylä33990,2 %
Muurame143,7 %
Laukaa61,6 %
Jämsä51,3 %
Äänekoski51,3 %
Hankasalmi20,5 %
Toivakka20,5 %
Joutsa10,3 %
Konnevesi10,3 %
Petäjävesi10,3 %
Kannonkoski00,0 %
Karstula00,0 %
Keuruu00,0 %
Kinnula00,0 %
Kivijärvi00,0 %
Kyyjärvi00,0 %
Luhanka00,0 %
Multia00,0 %
Pihtipudas00,0 %
Saarijärvi00,0 %
Uurainen00,0 %
Viitasaari00,0 %

Vaalilupaukset

  1. 1
    Annan ammatillisen pätevyyteni ja pitkän ja monipuolisen kokemukseni niin hallinnon virkatehtävissä kuin sosiaali- ja terveydenhuollon luottamustehtävissä uuden hyvinvointialueen rakenteen ja palvelujen suunnitteluun ja käynnistämiseen.
  2. 2
    Haluan että jokainen tulevaisuuden Keski-Suomen hyvinvointialueella asuva saa tarpeitaan vastaavat sosiaali-, terveys- ja pelastuspalvelut tehokkaasti ja tasavertaisesti riippumatta hänen ongelmansa laadusta, iästä, asuinkunnasta tai varallisuudesta. Asukasta lähellä oleva palveluyksikkö joko hoitaa asukkaan ongelman paikan päällä tai ohjaa hänet asiannmukaiseen yksikköön maakunnan alueella. Palvelu ja ohjaus tehdään "yhden luukun" palveluna riippumatta siitä, onko kyse perusterveydenhuollon, erikoistuneen tutkimuksen ja hoidon, sosiaalipalveluiden tai muidden hyvinvointipalveluiden tarpeesta.
  3. 3
    Koko mittava SoTe-uudistus kokoaa nykyiset hajanaiset sosiaali- ja terveyspalvelut ja niiden hallinnon yhteen organisaatioon. Tavoitteena on poistaa toiminnasta päällekkäisyyksia, toimintaa hankaloittavia organisaatiorajoja ja tarpeetonta byrokratiaa. Samalla tavoitteena on luoda potilaalle / asiakkaalle mutkaton ja yksiselitteisen selkeä reitti hakea ja saada apua silloin kun hänellä on avun tarve. Uudistuksella tavoitellaan myös järjestelmän hajanaisuudesta ja byrokraattisuudesta aiheutuvien tarpeettomien kustannusten poistamista. Tästä olen samaa mieltä. Järjestelmää pitääkin kehittää siten että tällaisia kuluja ei synny. Tehokkaasti toimiva palvelujärjestelmä on yhteiskunnalle myös taloudellisin. Vauras sivistysvaltio Suomi huolehtii siitä, että jokainen kansalainen saa nämä palvelut tarvettaan vastaavasti. Tämän periaatteen noudattaminen voi tarkoittaa myös sitä, että näistä palveluista koituvat kustannukset voivat myös kasvaa palvelutarpeen muuttuessa. Näin tulee käymään esimerkiksi väestön ikääntymisen myötä. Sekin asia pitää hyvinvointialueen päättäjien hyväksyä.

Ehdokkaan tiedot

Ehdokkaan valitsemat teemat:
PelastustoimiSosiaalipalvelutTerveydenhuolto
Hyvinvointialue: Keski-Suomi
Kotikunta: Jyväskylä
Ammatti: ylihoitaja, eläkeläinen
Koulutus: ammattitutkinto
Ikä: 73
Äidinkieli: suomi
Vaaleihin käytetty raha: 1 300 €
Luottamustoimet:

Vaalikoneen vastaukset

Tutustu ehdokkaan vaalikoneessa antamiin vastauksiin.

Jaa ehdokkaan sivu

Kerro tästä ehdokkaasta kaverillesi.

Kaikkien alueiden äänistä laskettu 100 %.100%