Jump to content

County Elections 2022, Results service

Vesa Örmark

Centre Party of Finland

Vesa Örmark

South Karelia
№ 281
Elected
Votes969
Calculated10,666.000

100% of county's votes counted

Votes

In advance674
In election day295
Total969

Share of the vote in the county

In advance2.2%
In election day1.7%
Total2.0%

Vote distribution

Loading
Vote distribution
MunicipalityVotesShare of the vote
Rautjärvi71373.6%
Lappeenranta929.5%
Parikkala656.7%
Imatra565.8%
Ruokolahti282.9%
Lemi60.6%
Taipalsaari60.6%
Luumäki20.2%
Savitaipale10.1%

Election promises

  1. 1
    Hyvät lähipalvelut ja hiilijalanjäljen pienentäminen Suomen pyrkimys kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa edellyttää myös julkisen sektorin toimintojen hiilijalanjäljen pienentämistä. On pyrittävä mahdollisimman hyviin ja kattaviin lähipalveluihin, jotta ihmisten liikkuminen saataisiin minimoitua. Tämä onnistuu pitämällä hyvä huoli jo olemassa olevista kuntien hyvinvointiasemista. Imatralla ja siitä itään asuu noin kolmannes maakunnan asukkaista. Olisi luonnollista, jos Honkaharju toimisi itäisellä alueella niiden palveluiden tarjoajana, joihin ei tarvita keskussairaalan tutkimuskapasiteettia. Tämä tarkoittaisi erikoispoliklinikkatoimintaa ja sisätautis-geriatris-yleislääketieteellistä kuntoutusta ja akuuttihoitoa.
  2. 2
    Omalääkäri- ja omahoitajahyvinvointiasemien luominen. Kustannustehokkain perusterveydenhuollon toimintatapa kaikilla terveydenhuollon mittareilla mitattuna on omalääkäri- ja omahoitajamalli väestövastuullisesti toteutettuna. Tämä muistuttaa käytännössä maalaiskuntien ja pikkukaupunkien toimintatapaa. Huonosti toimivaa yhteyskeskustoimintaa tulisi purkaa ja rakentaa noin 4-8 yleislääkärin kokoisia itsenäisiä ryhmiä, joissa yhtä lääkäri kohden on noin 1300 asukasta.
  3. 3
    Hoidon oikea porrastus, luottamuksen palautus organisaation toimiin. Tehottomuutta lisäävä keskittäminen tulisi lopettaa. Eksoten keskittämisideologia on luonut työntekijöille epävarmuuden tulevasta, minkä takia maakunnan lääkäri- ja hoitajapula on vain pahentunut. Terveyskeskusten vuodeosastojen lakkauttaminen on yhdessä kotihoito hyvä, laitoshoito huono – ideologian myötä romahduttanut monisairaiden ihmisten ja vanhusten hoidon porrastuksen. Nyt keskussairaala on täynnä ja päivystys ruuhkautuu sellaisista potilaista, jotka lääketieteellisesti arvioituna eivät sinne kuuluisi. Hoidon porrastuksen heikentäneet toimet tulisi korjata ja olisi arvioitava muun kuin keskussairaalatasoisen vuodeosastohoidon tarve ja toteutus

Candidates' details

Candidates' chosen themes:
HealthcareCare for the elderlySpecialist healthcare
Wellbeing services county: South Karelia
Home municipality: Rautjärvi
Profession: terveyskeskuslääkäri
Education: Masters degree
Age: 65
Native language: Finnish
Election budget: €1,000
Positions of trust:

Election compass answers

Find out more about the candidate's answers in the election compass.

Share candiate's page

Tell a friend about this candidate.

100% of votes of all counties counted.100%