Jump to content

County Elections 2022, Results service

Heikki Ahtola

The Greens

Heikki Ahtola

North Karelia
№ 375
Elected
Votes799
Calculated3,577.000

100% of county's votes counted

Votes

In advance440
In election day359
Total799

Share of the vote in the county

In advance1.2%
In election day1.5%
Total1.3%

Vote distribution

Loading
Vote distribution
MunicipalityVotesShare of the vote
Joensuu65682.1%
Kontiolahti8010.0%
Liperi324.0%
Polvijärvi70.9%
Tohmajärvi50.6%
Ilomantsi40.5%
Nurmes40.5%
Juuka30.4%
Kitee30.4%
Outokumpu20.3%
Lieksa20.3%
Rääkkylä10.1%
Heinävesi00.0%

Election promises

  1. 1
    Henkilöstön hyvinvointi. Pohjois-Karjalassa sosiaalityöntekijöiden, hoitajien ja lääkäreiden oman työn hallinta ja kehittäminen, työkyky ja asiantuntijuuden laaja hyväksikäyttö päätöksenteossa ovat ehdoton edellytys sosiaali- ja terveydenhuollon onnistumiselle. Ammattilaisen tulee saada tehdä ja kehittää sitä työtä, mihin hän on kouluttautunut. Aion tukea heitä kaikilla niillä keinoilla, joita valtuutetuilla on olemassa. Pidän huolen, ettei heidän mielipiteensä ja ratkaisukykynsä jää pimentoon. Se on myös kaikkien potilaiden ja asiakkaiden etu.
  2. 2
    Digitalisaatio. Sote-toiminnan sähköisillä palveluilla on kiistatta suuri merkitys resurssien riittävyyden kannalta. Oikein kohdennettuina ne parantavat palveluiden saatavuutta, luovat turvaa ja säästävät aikaa sekä usein myös rahaa. Väärin kohdennettuna ne ovat haitallisia, välittävät puutteellisesti tietoa eivätkä korvaa kasvotusten syntyvää vuorovaikutussuhdetta. Tulevan valtuuston tehtävälistaan kuuluu myös uuden asiakas- ja potilastietojärjestelmän hankkiminen. Sen tulee olla sujuva, päätöksentekoa parantava, käyttäjäystävällinen ja aikaa säästävä arkipäivän hyvä työkalu. Näiden digitaalisten toimintojen vahtimiseen ja kehittämiseen lupaan käyttää asiantuntemustani ja aikaani.
  3. 3
    Kaikkea ei voi saada. Köyhä maakunta ei muutu rikkaaksi hallintorakenteita muuttamalla. Köyhyys ja sairastavuus kulkevat käsi kädessä. Kustannustehokkuus talloo helposti jalkoihinsa hauraimmat - ne joiden ääni ei kuulu. Näin ei saa käydä. Pidän huolen, että päätöksenteossa otetaan huomioon epätasa-arvon poistaminen ja kaikkein heikoimpien auttaminen. Sote-poliitikkona joudun priorisoimaan vaikeita asioita, tekemään valintoja huonoista vaihtoehdoista. Päätökseni perustan parhaaseen mahdolliseen saatavissa olevaan tietoon ja vaikuttavuusarvioihin - en mielikuviin tai edunvalvontaan. Olen lahjomaton.

Candidates' details

Candidates' chosen themes:
Children and young peopleHealthcareEquality
Wellbeing services county: North Karelia
Home municipality: Joensuu
Profession: lääkäri
Education: Masters degree
Age: 68
Native language: Finnish
Election budget: €100
Positions of trust:

Election compass answers

Find out more about the candidate's answers in the election compass.

Share candiate's page

Tell a friend about this candidate.

100% of votes of all counties counted.100%