Jump to content

County Elections 2022, Results service

Jertta Harinen

Centre Party of Finland

Jertta Harinen

North Karelia
№ 8
Elected
Votes720
Calculated3,270.667

100% of county's votes counted

Votes

In advance384
In election day336
Total720

Share of the vote in the county

In advance1.0%
In election day1.4%
Total1.2%

Vote distribution

Loading
Vote distribution
MunicipalityVotesShare of the vote
Kontiolahti31243.3%
Joensuu30742.6%
Liperi436.0%
Kitee172.4%
Juuka101.4%
Polvijärvi60.8%
Rääkkylä50.7%
Outokumpu40.6%
Lieksa40.6%
Nurmes40.6%
Heinävesi30.4%
Tohmajärvi30.4%
Ilomantsi20.3%

Election promises

  1. 1
    Toimivat sosiaali,- terveys- ja pelastustoimen palvelut läheltä ja helposti:Jokaisessa kunnassa tulee olla toimivat ja laadukkaat sosiaali- ja terveyspalvelut kaiken ikäisille. Hoitoon täytyy päästä yhdellä yhteydenotolla hoitotakuun määrittämässä ajassa. Oikea-aikainen hoito tukee potilasta ja luo myös säästöjä. Perinteisen lähivastaanoton rinnalle on hyvä kehittää digitaalisia sekä liikkuvia palveluita, sillä joskus kotiin vietävä palvelu on asiakkaalle paras vaihtoehto. Ennaltaehkäiseviin lasten ja nuorten palveluihin tulee satsata. Meillä ei ole varaa hukata yhtään lasta tai nuorta. Koulujen oppilashuollon ja hyvinvointialueen yhteistyön tulee olla saumatonta. Yhteiskuntaamme rakentaneiden ikäihmisten hoidossa on suuria puutteita. Tähän täytyy saada muutos. Jokaisen tulee saada arvokas vanhuus. Hoivan ja huolenpidon täytyy olla laadukasta. Pelastustoimen ja ensihoidon palveluiden tulee olla saatavilla nopeasti ja helposti. Apua on saatava silloin, kun hätä on suurin.
  2. 2
    Hyvinvoiva henkilöstö: Henkilöstö on Siun soten tärkein voimavara. Ilman hyvinvoivaa henkilöstöä, hyvinvointialue ei pysty tuottamaan laadukkaita palveluita. Työyhteisön jaksaminen on ollut kovalla koetuksella. Henkilöstöä tulee aidosti kuulla heitä koskevassa päätöksenteossa. Avoin, luottamuksellinen, keskusteleva ja arvostava ilmapiiri ja johtamiskulttuuri sekä toimiva työvuorosuunnittelu tukevat henkilöstön hyvinvointia ja edesauttavat jaksamaan vaativassa työssä.
  3. 3
    Taloudesta turvaa palveluiden järjestämiseen: Soteuudistus tuo Pohjois-Karjalaan pitkässä juoksussa lisää rahoitusta, mutta tulevan hyvinvointialueen rahoitus tulee kuitenkin rahoituksen laskentakaavasta johtuen olemaan alkuvuosina tiukka. Tilanne ei ole työvoimapulasta kärsivälle alueelle helppo. Taloudelliset resurssit tulee kohdentaa niin, että ne tukevat pohjoiskarjalaisen asukkaan saamia palveluita. Ennakoimalla tulevaa, resursseja pystytään kohdentamaan oikeisiin palvelukokonaisuuksiin. Julkiset hankinnat tulee kilpailuttaa ja hankinnoissa tulee suosia paikallisia ja kotimaisia palveluntarjoajia. Paikallinen suosiminen edistää maakunnan elinvoimaa jättäessään eurot Pohjois-Karjalaan.

Candidates' details

Candidates' chosen themes:
Emergency servicesHealthcarePreventive care
Wellbeing services county: North Karelia
Home municipality: Kontiolahti
Profession: talouspäällikkö, KM
Education: Masters degree
Age: 45
Native language: Finnish
Election budget: €1,500
Positions of trust: Municipal councillor

Election compass answers

Find out more about the candidate's answers in the election compass.

Share candiate's page

Tell a friend about this candidate.

100% of votes of all counties counted.100%