Jump to content

County Elections 2022, Results service

Ilkka Pernu

The Left Alliance

Ilkka Pernu

Central Finland
№ 147
Elected
Votes376
Calculated1,523.167

100% of county's votes counted

Votes

In advance259
In election day117
Total376

Share of the vote in the county

In advance0.4%
In election day0.3%
Total0.4%

Vote distribution

Loading
Vote distribution
MunicipalityVotesShare of the vote
Jyväskylä33990.2%
Muurame143.7%
Laukaa61.6%
Jämsä51.3%
Äänekoski51.3%
Hankasalmi20.5%
Toivakka20.5%
Joutsa10.3%
Konnevesi10.3%
Petäjävesi10.3%
Kannonkoski00.0%
Karstula00.0%
Keuruu00.0%
Kinnula00.0%
Kivijärvi00.0%
Kyyjärvi00.0%
Luhanka00.0%
Multia00.0%
Pihtipudas00.0%
Saarijärvi00.0%
Uurainen00.0%
Viitasaari00.0%

Election promises

  1. 1
    Annan ammatillisen pätevyyteni ja pitkän ja monipuolisen kokemukseni niin hallinnon virkatehtävissä kuin sosiaali- ja terveydenhuollon luottamustehtävissä uuden hyvinvointialueen rakenteen ja palvelujen suunnitteluun ja käynnistämiseen.
  2. 2
    Haluan että jokainen tulevaisuuden Keski-Suomen hyvinvointialueella asuva saa tarpeitaan vastaavat sosiaali-, terveys- ja pelastuspalvelut tehokkaasti ja tasavertaisesti riippumatta hänen ongelmansa laadusta, iästä, asuinkunnasta tai varallisuudesta. Asukasta lähellä oleva palveluyksikkö joko hoitaa asukkaan ongelman paikan päällä tai ohjaa hänet asiannmukaiseen yksikköön maakunnan alueella. Palvelu ja ohjaus tehdään "yhden luukun" palveluna riippumatta siitä, onko kyse perusterveydenhuollon, erikoistuneen tutkimuksen ja hoidon, sosiaalipalveluiden tai muidden hyvinvointipalveluiden tarpeesta.
  3. 3
    Koko mittava SoTe-uudistus kokoaa nykyiset hajanaiset sosiaali- ja terveyspalvelut ja niiden hallinnon yhteen organisaatioon. Tavoitteena on poistaa toiminnasta päällekkäisyyksia, toimintaa hankaloittavia organisaatiorajoja ja tarpeetonta byrokratiaa. Samalla tavoitteena on luoda potilaalle / asiakkaalle mutkaton ja yksiselitteisen selkeä reitti hakea ja saada apua silloin kun hänellä on avun tarve. Uudistuksella tavoitellaan myös järjestelmän hajanaisuudesta ja byrokraattisuudesta aiheutuvien tarpeettomien kustannusten poistamista. Tästä olen samaa mieltä. Järjestelmää pitääkin kehittää siten että tällaisia kuluja ei synny. Tehokkaasti toimiva palvelujärjestelmä on yhteiskunnalle myös taloudellisin. Vauras sivistysvaltio Suomi huolehtii siitä, että jokainen kansalainen saa nämä palvelut tarvettaan vastaavasti. Tämän periaatteen noudattaminen voi tarkoittaa myös sitä, että näistä palveluista koituvat kustannukset voivat myös kasvaa palvelutarpeen muuttuessa. Näin tulee käymään esimerkiksi väestön ikääntymisen myötä. Sekin asia pitää hyvinvointialueen päättäjien hyväksyä.

Candidates' details

Candidates' chosen themes:
Emergency servicesSocial servicesHealthcare
Wellbeing services county: Central Finland
Home municipality: Jyväskylä
Profession: ylihoitaja, eläkeläinen
Education: Vocational degree
Age: 73
Native language: Finnish
Election budget: €1,300
Positions of trust:

Election compass answers

Find out more about the candidate's answers in the election compass.

Share candiate's page

Tell a friend about this candidate.

100% of votes of all counties counted.100%