Jump to content

County Elections 2022, Results service

Niina Piippo

The Finnish Social Democratic Party

Niina Piippo

Southwest Finland
№ 402
Elected
Votes603
Calculated2,870.846

100% of county's votes counted

Votes

In advance248
In election day355
Total603

Share of the vote in the county

In advance0.2%
In election day0.4%
Total0.3%

Vote distribution

Loading
Vote distribution
MunicipalityVotesShare of the vote
Lieto39465.3%
Turku11519.1%
Kaarina284.6%
Raisio162.7%
Naantali101.7%
Paimio91.5%
Salo81.3%
Aura50.8%
Masku40.7%
Rusko40.7%
Pargas20.3%
Nousiainen20.3%
Kustavi10.2%
Laitila10.2%
Marttila10.2%
Mynämäki10.2%
Pöytyä10.2%
Uusikaupunki10.2%
Koski Tl00.0%
Kimitoön00.0%
Loimaa00.0%
Oripää00.0%
Pyhäranta00.0%
Sauvo00.0%
Somero00.0%
Taivassalo00.0%
Vehmaa00.0%

Election promises

  1. 1
    Laadukkaat ja lähellä ihmistä olevat palvelut. Lähellä sijaitsevat neuvolat ja terveysasemat sekä ikäihmisten ja vammaisten kotiin annettavat palvelut ovat koko järjestelmän perusta. Lähipalveluita vahvistetaan ja saatavuutta parannetaan, turvataan nopea hoitoon pääsy. Hyödynnetään uusia ratkaisuja lähipalveluiden järjestämiseksi lisäämällä digitaalisuutta ja liikkuvia palveluita. Näin vapautetaan resursseja normaaliin läsnäolopalveluun niille, jotka sitä tarvitsevat. Aitoa sosiaali-ja terveyspalveluiden yhteensovittamista tarvitaan palveluverkon ja palveluiden saatavuuden turvaamiseksi ja raskaampien palveluiden vähentämiseksi. Lasten ja perheiden palveluissa sekä lastensuojelussa tulee olla riittävästi resursseja, jotta voidaan turvata jokaiselle lapselle turvallinen lapsuus.
  2. 2
    Työolot koko hyvinvointialueella kuntoon, jotta voimme tuottaa yhdenvertaiset, laadukkaat sote- palvelut kaikille alueen asukkaille. Meillä ei ole varaa menettää enää yhtäkään työntekijää! Toiminnan kannalta olennaista on turvata riittävä osaavan henkilöstön saanti sekä työhyvinvointiin panostaminen. Työhyvinvointi on keskeisessä roolissa houkuttelevuuden sekä työntekijöiden pito ja vetovoiman näkökulmasta. Henkilöstö tulee alusta saakka ottaa mukaan muutokseen ja tulee voida jatkossa keskittyä ydintehtäviin. Palkkauksen tulee vastata työnvaativuutta, työtehtävien vastuuta ja kuormitusta. Hyvä ja oikeudenmukainen johtamiskulttuuri tukee työhyvinvointia, mutta myös esihenkilöiden voimavarojen riiittävyyteen tulee kiinnittää huomiota.
  3. 3
    Lasten, nuorten ja perheiden palveluihin lisätään varhaista tukea ja apua. Matalankynnyksen saavutettavia palveluita on lisättävä. Neuvolat, perhekeskukset, oppilas- ja opiskelijahuollon palvelut, vammaispalvelut, lastensuojelu ja mielenterveyspalvelut ovat tärkeä osa kokonaisuutta. Lasten, nuorten ja perheiden kannalta on tärkeää, että palvelut muodostavat toimivan kokonaisuuden. Tämä edellyttää nykyisten raja-aitojen madaltamista perus- ja erityistason palveluiden välillä. Mielenterveyspalveluihin pitää päästä ennen kuin ongelmat pahenevat. Nuorten huolet otetaan vakavasti. Kun mieli tai elämä järkkyy missä tahansa eläman vaiheessa, apua täytyy saada nopeasti. Paras apu on ennaltaehkäisy ja laadukkaat matalan kynnyksen peruspalvelut. Kuullaan lapsia ja nuoria päätöksenteossa ja otetaan lapsivaikutusten arviointi käyttöön Varsinais- Suomessa.

Candidates' details

Candidates' chosen themes:
Children and young peopleHealthcarePreventive care
Wellbeing services county: Southwest Finland
Home municipality: Lieto
Profession: kätilö, terveyden edistämisen YAMK-opiskelija
Education: Bachelors degree
Age: 41
Native language: Finnish
Election budget: €3,000
Positions of trust: Municipal councillor

Election compass answers

Find out more about the candidate's answers in the election compass.

Share candiate's page

Tell a friend about this candidate.

100% of votes of all counties counted.100%