Jump to content

County Elections 2022, Results service

Aila Dündar-Järvinen

The Finnish Social Democratic Party

Aila Dündar-Järvinen

Pirkanmaa
№ 624
Elected
Votes848
Calculated2,925.938

100% of county's votes counted

Votes

In advance579
In election day269
Total848

Share of the vote in the county

In advance0.5%
In election day0.3%
Total0.4%

Vote distribution

Loading
Vote distribution
MunicipalityVotesShare of the vote
Tampere75689.2%
Ylöjärvi232.7%
Kangasala202.4%
Nokia91.1%
Pirkkala91.1%
Valkeakoski80.9%
Lempäälä50.6%
Akaa40.5%
Kuhmoinen30.4%
Orivesi20.2%
Pälkäne20.2%
Urjala20.2%
Ikaalinen10.1%
Mänttä-Vilppula10.1%
Parkano10.1%
Sastamala10.1%
Vesilahti10.1%
Hämeenkyrö00.0%
Juupajoki00.0%
Kihniö00.0%
Punkalaidun00.0%
Ruovesi00.0%
Virrat00.0%

Election promises

  1. 1
    Jokaisella pirkanmaalaisella ikään, asuinpaikkaan, sukupuoleen ja sosioekonomiseen asemaan katsomatta on yhdenvertainen oikeus laadukkaisiin lähipalveluihin ja nopeaan hoitoon pääsyyn. Tarvitsemme hoitotakuun, riittävät ja laadukkaat palvelut ja kattavan palveluverkon. Perusterveydenhuollossa kiireettömään hoitoon tulee päästä 7 päivässä hoidontarpeen arvioinnista. Hoidon tarve tulee arvioida samana päivänä, myös mielenterveyden haasteiden kanssa hoitoon tulee päästä viikossa. Suunterveydenhoidon tarpeen arviointi tulee tehdä samana päivänä yhteydenotosta; kiireettömän hoidon hoitotakuu lyhenee puolesta vuodesta 3 kuukauteen. Riittävä määrä koulutettuja hoitajia on edellytys hyvälle hoidolle.
  2. 2
    Henkilöstön hyvinvointiin, työolosuhteisiin, työssäjaksamiseen ja palkan tasoon panostetaan ja ne turvataan. Palkan tulee vastata työn raskautta ja vaativuutta. Pelastustoimen henkilöstön asema ja toiminta on turvattava. Palvelut ja hoitolupaus edellyttävät osaavaa, hyvinvoivaa ja riittävää henkilökuntaa. Työntekijöillä on oltava myös mahdollisuus kehittää omaa ammattitaitoaan. Johtamisen parantamiseen ja esimiestyöhön on kiinnitettävä erityistä huomiota. Työhyvinvointi ja jaksaminen on priorisoitava. Henkilöstömitoitusten toteuttamiseen tarvitaan riittävät resurssit ja valvonta. Koulutuksen ja opiskelupaikkojen riittävästä määrästä on huolehdittava alueellisella yhteistyöllä. Hoitohenkilökunnan palkkoja tulee nostaa vastaamaan työn raskautta ja vaativuutta. Muutosvaiheen kustannukset ja palkkojen harmonisointi on huomioitava hyvinvointialueiden rahoituksessa. Henkilöstön edustajat on otettava mukaan toiminnan suunnitteluun.
  3. 3
    Ikäihmisten sekä lasten, nuorten ja perheiden ennaltaehkäiseviin palveluihin panostetaan. Ikäihmisten lähipalvelujen tulee olla oikea-aikaiset ja riittävät. Kotihoitoon tulee panostaa ja kotiin antaa riittävät palvelut. Kotihoidon henkilöstön työssäjaksamista tulee tukea ja palkkausta nostaa. Mielenterveys- ja päihdepalveluihin tulee päästä matalalla kynnyksellä. Järjestöjen ja kolmannen sektorin toimintaedellytykset tulee turvata. Yhteistyötä ennaltaehkäisevien palvelujen parantamiseksi tulee tehdä. Lasten ja nuorten pahoinvointia ja syrjäytymisriskiä on ennaltaehkäistävä. Lastensuojelun toimintaedellytykset ja resurssit tulee turvata. Omaishoidon ja omaishoitajien tärkeän työn arvostus tulee näkyä monipuolisina palveluina ja omaishoidon tukea tulee nostaa. Mielenterveyskuntoutujien omaisia tulee tukea ja auttaa. Erityispalvelut on turvattava jokaiselle vammaiselle. Vammaisten palveluista ja tarpeista tulee huolehtia ja varmistaa esteettömät ja yhdenvertaiset lähipalvelut.

Candidates' details

Candidates' chosen themes:
Social servicesHealthcareCare for the elderly
Wellbeing services county: Pirkanmaa
Home municipality: Tampere
Profession: herastuomari, kehitysvammahoitaja
Education: Vocational degree
Age: 59
Native language: Finnish
Election budget: €3,000
Positions of trust: Municipal councillor

Election compass answers

Find out more about the candidate's answers in the election compass.

Share candiate's page

Tell a friend about this candidate.

100% of votes of all counties counted.100%