Hyppää sisältöön

Aluevaalit 2022, Tulospalvelu

Riikka Turunen

Suomen Keskusta

Riikka Turunen

Kymenlaakso
N:o 410
Valittu
Ääniä354
Vertausluku1 552,400

Alueen äänistä laskettu 100 %

Ääniä

Ennakkoon211
Vaalipäivänä143
Yhteensä354

Osuus hyvinvointialueen äänistä

Ennakkoon0,6 %
Vaalipäivänä0,5 %
Yhteensä0,6 %

Äänien jakautuminen

Ladataan
Äänien jakautuminen
KuntaÄäniäOsuus äänistä
Pyhtää26474,6 %
Kotka7721,8 %
Kouvola82,3 %
Hamina41,1 %
Virolahti10,3 %
Miehikkälä00,0 %

Vaalilupaukset

  1. 1
    Oma sotepalvelu asema. Perusterveydenhuollon ja sosiaalihuollon palvelut tulee olla saatavilla meille jokaiselle. Lähellä sinut tunnetaan parhaiten ja tutun henkilökunnan kanssa asiointi on sujuvaa. Palvelujen saavutettavuus on ensisijaisen tärkeää monille, mutta erityisesti seuduilla joissa julkista liikennettä ei ole tai sen kattavuus on heikkoa. Digitaalisen palveluverkon hyödyntämistä tulee kehittää tuomalla lääkäreiden ja hoitajien palvelut etäyhteydellä kotiin. Lisäksi näen, että kouluterveydenhuolto, koulupsyykkarit ja kuraattorien vastaanotto tulee edelleen järjestää kouluilla, jotta lasten ja nuorten matalankynnyksen palvelut säilyvät. Nyt käytävät hyvinvointialuevaalit ovat meille kaikille tärkeät, sillä niissä päätetään miten soteasemien palvelut Kymenlaaksossa tulevaisuudessa rakennetaan.
  2. 2
    Voimavarana henkilöstö. Vain riittävä määrä, työhön sitoutunutta ja hyvinvoivaa henkilöstöä pystyy tuottamaan laadukkaita palveluja sote- ja pelastuspalvelutyössä. Henkilöstön näkökulmasta alalla pätevät samat työelämän lainalaisuudet kuin muillakin aloilla. Työympäristön ja työvälineiden tulee olla henkilöstön työhyvinvointia tukevia. Alalla arvostetaan mahdollisuutta saadaan tehdä merkityksellistä työtä ja kokea onnistumista työssä. Hyvinvointialueiden aloittaessa työtä ja muutoksen jalkauttamiseksi tulee muutosjohtamiseen ja esimiesten tukeen olla riittävä mahdollisuus.
  3. 3
    Helposti hoitoon. Hallitus on asettanut tavoitteen, että lääkäriin tulee päästä viikossa! Jotta tämä tavoite toteutuu, on palveluun pääsyä helpotettava mm. sujuvalla puhelinpalvelulla, tehtävä hoidontarpeenarviointia ja sen jälkeen turvattava kiireelliseen ja kiireettömään hoitoon pääseminen. Lisäksi on oltava riittävästi vastaanottoaikoja lääkäreille, hoitajille ja muille ammattilaisille. Yhtälailla vaikkapa laboratoriotutkimuksiin, diagnostiikan palveluihin, hammashoitolaan tai vaikka fysioterapeutille tulee päästä kohtuullisen odotusajan puitteissa. Palveluita tulee tarjota kaikissa kanavissa asiakkaiden tarpeet ja taidot huomioiden. Digi sopii toisille, toiset taas tarvitset tukea palveluiden käyttöön ja arvostavat fyysistä kohtaamista.

Ehdokkaan tiedot

Ehdokkaan valitsemat teemat:
PelastustoimiSosiaalipalvelutTerveydenhuolto
Hyvinvointialue: Kymenlaakso
Kotikunta: Pyhtää
Ammatti: röntgenhoitaja (AMK)
Koulutus: alempi korkeakoulututkinto
Ikä: 43
Äidinkieli: suomi
Vaaleihin käytetty raha: 1 000 €
Luottamustoimet: Kunnanvaltuutettu

Vaalikoneen vastaukset

Tutustu ehdokkaan vaalikoneessa antamiin vastauksiin.

Jaa ehdokkaan sivu

Kerro tästä ehdokkaasta kaverillesi.

Kaikkien alueiden äänistä laskettu 100 %.100%