Hyppää sisältöön

Aluevaalit 2022, Tulospalvelu

Vesa Örmark

Suomen Keskusta

Vesa Örmark

Etelä-Karjala
N:o 281
Valittu
Ääniä969
Vertausluku10 666,000

Alueen äänistä laskettu 100 %

Ääniä

Ennakkoon674
Vaalipäivänä295
Yhteensä969

Osuus hyvinvointialueen äänistä

Ennakkoon2,2 %
Vaalipäivänä1,7 %
Yhteensä2,0 %

Äänien jakautuminen

Ladataan
Äänien jakautuminen
KuntaÄäniäOsuus äänistä
Rautjärvi71373,6 %
Lappeenranta929,5 %
Parikkala656,7 %
Imatra565,8 %
Ruokolahti282,9 %
Lemi60,6 %
Taipalsaari60,6 %
Luumäki20,2 %
Savitaipale10,1 %

Vaalilupaukset

  1. 1
    Hyvät lähipalvelut ja hiilijalanjäljen pienentäminen Suomen pyrkimys kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa edellyttää myös julkisen sektorin toimintojen hiilijalanjäljen pienentämistä. On pyrittävä mahdollisimman hyviin ja kattaviin lähipalveluihin, jotta ihmisten liikkuminen saataisiin minimoitua. Tämä onnistuu pitämällä hyvä huoli jo olemassa olevista kuntien hyvinvointiasemista. Imatralla ja siitä itään asuu noin kolmannes maakunnan asukkaista. Olisi luonnollista, jos Honkaharju toimisi itäisellä alueella niiden palveluiden tarjoajana, joihin ei tarvita keskussairaalan tutkimuskapasiteettia. Tämä tarkoittaisi erikoispoliklinikkatoimintaa ja sisätautis-geriatris-yleislääketieteellistä kuntoutusta ja akuuttihoitoa.
  2. 2
    Omalääkäri- ja omahoitajahyvinvointiasemien luominen. Kustannustehokkain perusterveydenhuollon toimintatapa kaikilla terveydenhuollon mittareilla mitattuna on omalääkäri- ja omahoitajamalli väestövastuullisesti toteutettuna. Tämä muistuttaa käytännössä maalaiskuntien ja pikkukaupunkien toimintatapaa. Huonosti toimivaa yhteyskeskustoimintaa tulisi purkaa ja rakentaa noin 4-8 yleislääkärin kokoisia itsenäisiä ryhmiä, joissa yhtä lääkäri kohden on noin 1300 asukasta.
  3. 3
    Hoidon oikea porrastus, luottamuksen palautus organisaation toimiin. Tehottomuutta lisäävä keskittäminen tulisi lopettaa. Eksoten keskittämisideologia on luonut työntekijöille epävarmuuden tulevasta, minkä takia maakunnan lääkäri- ja hoitajapula on vain pahentunut. Terveyskeskusten vuodeosastojen lakkauttaminen on yhdessä kotihoito hyvä, laitoshoito huono – ideologian myötä romahduttanut monisairaiden ihmisten ja vanhusten hoidon porrastuksen. Nyt keskussairaala on täynnä ja päivystys ruuhkautuu sellaisista potilaista, jotka lääketieteellisesti arvioituna eivät sinne kuuluisi. Hoidon porrastuksen heikentäneet toimet tulisi korjata ja olisi arvioitava muun kuin keskussairaalatasoisen vuodeosastohoidon tarve ja toteutus

Ehdokkaan tiedot

Ehdokkaan valitsemat teemat:
TerveydenhuoltoVanhustenhoitoErikoissairaanhoito
Hyvinvointialue: Etelä-Karjala
Kotikunta: Rautjärvi
Ammatti: terveyskeskuslääkäri
Koulutus: ylempi korkeakoulututkinto
Ikä: 65
Äidinkieli: suomi
Vaaleihin käytetty raha: 1 000 €
Luottamustoimet:

Vaalikoneen vastaukset

Tutustu ehdokkaan vaalikoneessa antamiin vastauksiin.

Jaa ehdokkaan sivu

Kerro tästä ehdokkaasta kaverillesi.

Kaikkien alueiden äänistä laskettu 100 %.100%