Hyppää sisältöön

Aluevaalit 2022, Tulospalvelu

Heikki Ahtola

Vihreä liitto

Heikki Ahtola

Pohjois-Karjala
N:o 375
Valittu
Ääniä799
Vertausluku3 577,000

Alueen äänistä laskettu 100 %

Ääniä

Ennakkoon440
Vaalipäivänä359
Yhteensä799

Osuus hyvinvointialueen äänistä

Ennakkoon1,2 %
Vaalipäivänä1,5 %
Yhteensä1,3 %

Äänien jakautuminen

Ladataan
Äänien jakautuminen
KuntaÄäniäOsuus äänistä
Joensuu65682,1 %
Kontiolahti8010,0 %
Liperi324,0 %
Polvijärvi70,9 %
Tohmajärvi50,6 %
Ilomantsi40,5 %
Nurmes40,5 %
Juuka30,4 %
Kitee30,4 %
Outokumpu20,3 %
Lieksa20,3 %
Rääkkylä10,1 %
Heinävesi00,0 %

Vaalilupaukset

  1. 1
    Henkilöstön hyvinvointi. Pohjois-Karjalassa sosiaalityöntekijöiden, hoitajien ja lääkäreiden oman työn hallinta ja kehittäminen, työkyky ja asiantuntijuuden laaja hyväksikäyttö päätöksenteossa ovat ehdoton edellytys sosiaali- ja terveydenhuollon onnistumiselle. Ammattilaisen tulee saada tehdä ja kehittää sitä työtä, mihin hän on kouluttautunut. Aion tukea heitä kaikilla niillä keinoilla, joita valtuutetuilla on olemassa. Pidän huolen, ettei heidän mielipiteensä ja ratkaisukykynsä jää pimentoon. Se on myös kaikkien potilaiden ja asiakkaiden etu.
  2. 2
    Digitalisaatio. Sote-toiminnan sähköisillä palveluilla on kiistatta suuri merkitys resurssien riittävyyden kannalta. Oikein kohdennettuina ne parantavat palveluiden saatavuutta, luovat turvaa ja säästävät aikaa sekä usein myös rahaa. Väärin kohdennettuna ne ovat haitallisia, välittävät puutteellisesti tietoa eivätkä korvaa kasvotusten syntyvää vuorovaikutussuhdetta. Tulevan valtuuston tehtävälistaan kuuluu myös uuden asiakas- ja potilastietojärjestelmän hankkiminen. Sen tulee olla sujuva, päätöksentekoa parantava, käyttäjäystävällinen ja aikaa säästävä arkipäivän hyvä työkalu. Näiden digitaalisten toimintojen vahtimiseen ja kehittämiseen lupaan käyttää asiantuntemustani ja aikaani.
  3. 3
    Kaikkea ei voi saada. Köyhä maakunta ei muutu rikkaaksi hallintorakenteita muuttamalla. Köyhyys ja sairastavuus kulkevat käsi kädessä. Kustannustehokkuus talloo helposti jalkoihinsa hauraimmat - ne joiden ääni ei kuulu. Näin ei saa käydä. Pidän huolen, että päätöksenteossa otetaan huomioon epätasa-arvon poistaminen ja kaikkein heikoimpien auttaminen. Sote-poliitikkona joudun priorisoimaan vaikeita asioita, tekemään valintoja huonoista vaihtoehdoista. Päätökseni perustan parhaaseen mahdolliseen saatavissa olevaan tietoon ja vaikuttavuusarvioihin - en mielikuviin tai edunvalvontaan. Olen lahjomaton.

Ehdokkaan tiedot

Ehdokkaan valitsemat teemat:
Lapset ja nuoretTerveydenhuoltoTasa-arvo
Hyvinvointialue: Pohjois-Karjala
Kotikunta: Joensuu
Ammatti: lääkäri
Koulutus: ylempi korkeakoulututkinto
Ikä: 68
Äidinkieli: suomi
Vaaleihin käytetty raha: 100 €
Luottamustoimet:

Vaalikoneen vastaukset

Tutustu ehdokkaan vaalikoneessa antamiin vastauksiin.

Jaa ehdokkaan sivu

Kerro tästä ehdokkaasta kaverillesi.

Kaikkien alueiden äänistä laskettu 100 %.100%