Hyppää sisältöön

Aluevaalit 2022, Tulospalvelu

Jertta Harinen

Suomen Keskusta

Jertta Harinen

Pohjois-Karjala
N:o 8
Valittu
Ääniä720
Vertausluku3 270,667

Alueen äänistä laskettu 100 %

Ääniä

Ennakkoon384
Vaalipäivänä336
Yhteensä720

Osuus hyvinvointialueen äänistä

Ennakkoon1,0 %
Vaalipäivänä1,4 %
Yhteensä1,2 %

Äänien jakautuminen

Ladataan
Äänien jakautuminen
KuntaÄäniäOsuus äänistä
Kontiolahti31243,3 %
Joensuu30742,6 %
Liperi436,0 %
Kitee172,4 %
Juuka101,4 %
Polvijärvi60,8 %
Rääkkylä50,7 %
Outokumpu40,6 %
Lieksa40,6 %
Nurmes40,6 %
Heinävesi30,4 %
Tohmajärvi30,4 %
Ilomantsi20,3 %

Vaalilupaukset

  1. 1
    Toimivat sosiaali,- terveys- ja pelastustoimen palvelut läheltä ja helposti:Jokaisessa kunnassa tulee olla toimivat ja laadukkaat sosiaali- ja terveyspalvelut kaiken ikäisille. Hoitoon täytyy päästä yhdellä yhteydenotolla hoitotakuun määrittämässä ajassa. Oikea-aikainen hoito tukee potilasta ja luo myös säästöjä. Perinteisen lähivastaanoton rinnalle on hyvä kehittää digitaalisia sekä liikkuvia palveluita, sillä joskus kotiin vietävä palvelu on asiakkaalle paras vaihtoehto. Ennaltaehkäiseviin lasten ja nuorten palveluihin tulee satsata. Meillä ei ole varaa hukata yhtään lasta tai nuorta. Koulujen oppilashuollon ja hyvinvointialueen yhteistyön tulee olla saumatonta. Yhteiskuntaamme rakentaneiden ikäihmisten hoidossa on suuria puutteita. Tähän täytyy saada muutos. Jokaisen tulee saada arvokas vanhuus. Hoivan ja huolenpidon täytyy olla laadukasta. Pelastustoimen ja ensihoidon palveluiden tulee olla saatavilla nopeasti ja helposti. Apua on saatava silloin, kun hätä on suurin.
  2. 2
    Hyvinvoiva henkilöstö: Henkilöstö on Siun soten tärkein voimavara. Ilman hyvinvoivaa henkilöstöä, hyvinvointialue ei pysty tuottamaan laadukkaita palveluita. Työyhteisön jaksaminen on ollut kovalla koetuksella. Henkilöstöä tulee aidosti kuulla heitä koskevassa päätöksenteossa. Avoin, luottamuksellinen, keskusteleva ja arvostava ilmapiiri ja johtamiskulttuuri sekä toimiva työvuorosuunnittelu tukevat henkilöstön hyvinvointia ja edesauttavat jaksamaan vaativassa työssä.
  3. 3
    Taloudesta turvaa palveluiden järjestämiseen: Soteuudistus tuo Pohjois-Karjalaan pitkässä juoksussa lisää rahoitusta, mutta tulevan hyvinvointialueen rahoitus tulee kuitenkin rahoituksen laskentakaavasta johtuen olemaan alkuvuosina tiukka. Tilanne ei ole työvoimapulasta kärsivälle alueelle helppo. Taloudelliset resurssit tulee kohdentaa niin, että ne tukevat pohjoiskarjalaisen asukkaan saamia palveluita. Ennakoimalla tulevaa, resursseja pystytään kohdentamaan oikeisiin palvelukokonaisuuksiin. Julkiset hankinnat tulee kilpailuttaa ja hankinnoissa tulee suosia paikallisia ja kotimaisia palveluntarjoajia. Paikallinen suosiminen edistää maakunnan elinvoimaa jättäessään eurot Pohjois-Karjalaan.

Ehdokkaan tiedot

Ehdokkaan valitsemat teemat:
PelastustoimiTerveydenhuoltoEnnaltaehkäisevä toiminta
Hyvinvointialue: Pohjois-Karjala
Kotikunta: Kontiolahti
Ammatti: talouspäällikkö, KM
Koulutus: ylempi korkeakoulututkinto
Ikä: 45
Äidinkieli: suomi
Vaaleihin käytetty raha: 1 500 €
Luottamustoimet: Kunnanvaltuutettu

Vaalikoneen vastaukset

Tutustu ehdokkaan vaalikoneessa antamiin vastauksiin.

Jaa ehdokkaan sivu

Kerro tästä ehdokkaasta kaverillesi.

Kaikkien alueiden äänistä laskettu 100 %.100%