Hyppää sisältöön

Aluevaalit 2022, Tulospalvelu

Niina Piippo

Suomen Sosialidemokraattinen Puolue

Niina Piippo

Varsinais-Suomi
N:o 402
Valittu
Ääniä603
Vertausluku2 870,846

Alueen äänistä laskettu 100 %

Ääniä

Ennakkoon248
Vaalipäivänä355
Yhteensä603

Osuus hyvinvointialueen äänistä

Ennakkoon0,2 %
Vaalipäivänä0,4 %
Yhteensä0,3 %

Äänien jakautuminen

Ladataan
Äänien jakautuminen
KuntaÄäniäOsuus äänistä
Lieto39465,3 %
Turku11519,1 %
Kaarina284,6 %
Raisio162,7 %
Naantali101,7 %
Paimio91,5 %
Salo81,3 %
Aura50,8 %
Masku40,7 %
Rusko40,7 %
Parainen20,3 %
Nousiainen20,3 %
Kustavi10,2 %
Laitila10,2 %
Marttila10,2 %
Mynämäki10,2 %
Pöytyä10,2 %
Uusikaupunki10,2 %
Koski Tl00,0 %
Kemiönsaari00,0 %
Loimaa00,0 %
Oripää00,0 %
Pyhäranta00,0 %
Sauvo00,0 %
Somero00,0 %
Taivassalo00,0 %
Vehmaa00,0 %

Vaalilupaukset

  1. 1
    Laadukkaat ja lähellä ihmistä olevat palvelut. Lähellä sijaitsevat neuvolat ja terveysasemat sekä ikäihmisten ja vammaisten kotiin annettavat palvelut ovat koko järjestelmän perusta. Lähipalveluita vahvistetaan ja saatavuutta parannetaan, turvataan nopea hoitoon pääsy. Hyödynnetään uusia ratkaisuja lähipalveluiden järjestämiseksi lisäämällä digitaalisuutta ja liikkuvia palveluita. Näin vapautetaan resursseja normaaliin läsnäolopalveluun niille, jotka sitä tarvitsevat. Aitoa sosiaali-ja terveyspalveluiden yhteensovittamista tarvitaan palveluverkon ja palveluiden saatavuuden turvaamiseksi ja raskaampien palveluiden vähentämiseksi. Lasten ja perheiden palveluissa sekä lastensuojelussa tulee olla riittävästi resursseja, jotta voidaan turvata jokaiselle lapselle turvallinen lapsuus.
  2. 2
    Työolot koko hyvinvointialueella kuntoon, jotta voimme tuottaa yhdenvertaiset, laadukkaat sote- palvelut kaikille alueen asukkaille. Meillä ei ole varaa menettää enää yhtäkään työntekijää! Toiminnan kannalta olennaista on turvata riittävä osaavan henkilöstön saanti sekä työhyvinvointiin panostaminen. Työhyvinvointi on keskeisessä roolissa houkuttelevuuden sekä työntekijöiden pito ja vetovoiman näkökulmasta. Henkilöstö tulee alusta saakka ottaa mukaan muutokseen ja tulee voida jatkossa keskittyä ydintehtäviin. Palkkauksen tulee vastata työnvaativuutta, työtehtävien vastuuta ja kuormitusta. Hyvä ja oikeudenmukainen johtamiskulttuuri tukee työhyvinvointia, mutta myös esihenkilöiden voimavarojen riiittävyyteen tulee kiinnittää huomiota.
  3. 3
    Lasten, nuorten ja perheiden palveluihin lisätään varhaista tukea ja apua. Matalankynnyksen saavutettavia palveluita on lisättävä. Neuvolat, perhekeskukset, oppilas- ja opiskelijahuollon palvelut, vammaispalvelut, lastensuojelu ja mielenterveyspalvelut ovat tärkeä osa kokonaisuutta. Lasten, nuorten ja perheiden kannalta on tärkeää, että palvelut muodostavat toimivan kokonaisuuden. Tämä edellyttää nykyisten raja-aitojen madaltamista perus- ja erityistason palveluiden välillä. Mielenterveyspalveluihin pitää päästä ennen kuin ongelmat pahenevat. Nuorten huolet otetaan vakavasti. Kun mieli tai elämä järkkyy missä tahansa eläman vaiheessa, apua täytyy saada nopeasti. Paras apu on ennaltaehkäisy ja laadukkaat matalan kynnyksen peruspalvelut. Kuullaan lapsia ja nuoria päätöksenteossa ja otetaan lapsivaikutusten arviointi käyttöön Varsinais- Suomessa.

Ehdokkaan tiedot

Ehdokkaan valitsemat teemat:
Lapset ja nuoretTerveydenhuoltoEnnaltaehkäisevä toiminta
Hyvinvointialue: Varsinais-Suomi
Kotikunta: Lieto
Ammatti: kätilö, terveyden edistämisen YAMK-opiskelija
Koulutus: alempi korkeakoulututkinto
Ikä: 41
Äidinkieli: suomi
Vaaleihin käytetty raha: 3 000 €
Luottamustoimet: Kunnanvaltuutettu

Vaalikoneen vastaukset

Tutustu ehdokkaan vaalikoneessa antamiin vastauksiin.

Jaa ehdokkaan sivu

Kerro tästä ehdokkaasta kaverillesi.

Kaikkien alueiden äänistä laskettu 100 %.100%