Hyppää sisältöön

Aluevaalit 2022, Tulospalvelu

Arimo Koivisto

Suomen Keskusta

Arimo Koivisto

Satakunta
N:o 81
Valittu
Ääniä412
Vertausluku2 077,000

Alueen äänistä laskettu 100 %

Ääniä

Ennakkoon265
Vaalipäivänä147
Yhteensä412

Osuus hyvinvointialueen äänistä

Ennakkoon0,5 %
Vaalipäivänä0,5 %
Yhteensä0,5 %

Äänien jakautuminen

Ladataan
Äänien jakautuminen
KuntaÄäniäOsuus äänistä
Kankaanpää38393,0 %
Pori122,9 %
Siikainen51,2 %
Karvia41,0 %
Jämijärvi30,7 %
Ulvila30,7 %
Nakkila20,5 %
Eura00,0 %
Eurajoki00,0 %
Harjavalta00,0 %
Huittinen00,0 %
Kokemäki00,0 %
Merikarvia00,0 %
Pomarkku00,0 %
Rauma00,0 %
Säkylä00,0 %

Vaalilupaukset

  1. 1
    ***Lähipalveluperiaate - palvelut läheltä hyvin saavuttavissa olevana lähipalveluna. Nykyiset terveysasemat ja paloasemat säilyvät: ---Sote-palvelut ”yhden luukun” -periaatteella asiakkaan omalta lähiterveysasemalta. Lisäksi alueellisten sote-keskusten toimintaa tulee vahvistaa ja monipuolistaa mm. erikoissairaanhoidon palvelutarjontaa lisäämällä. Alueellisissa sote-keskuksissa on oltava päivittäinen lääkäripäivystys. Keskussairaalan tehtäväksi jää näin vastata kaikkein vaativimman hoidon osa-alueesta ja mm. keskitetyn yöpäivystyksen järjestämisestä hyvinvointialueella. Kaikkien em. mainittujen palvelutasojen kokoavana keskeisenä toimintaperiaatteena on: "Yhdellä yhteydenotolla oikea-aikaiseen hoitoon". /---Paloasemaverkon säilyttäminen alueellisesti kattavana on välttämätöntä. Haja-asutusalueilla välimatkat ovat usein pitkiä, mutta viive saapua tehtäväpaikalle ei saa olla liian pitkä. Vapaapalokunnat ovat aivan keskeisessä asemassa, kun hoidetaan ensivaste- ja pelastustoimintaa haja-asutusalueilla.
  2. 2
    ***Erityisesti on huolehdittava lasten ja nuorten hyvinvoinnista sekä vanhuspalveluiden toimivuudesta: ---Nuorten kunto on tällä hetkellä pohjalukemissa, osaamiserot kasvavat ja mielenterveyden ongelmat lisääntyvät. Kouluterveydenhoitaja-, kuraattori- ja psykologipalvelujen saatavuus on ehdottomasti turvattava alueen kaikissa kouluissa riittävänä ja saumattomana. Kokonaisuutena lasten ja nuorten tukiverkkorakennetta on hyvinvointialueen toimesta kehitettävä yhteistyössä kuntien varhaiskasvatuksen ja koulujen kanssa painottaen ennaltaehkäisevän työn suuntaan. /---Vanhustenhoidon pitää olla asiakas- ja tarvelähtöistä. Vanhuksella on oltava mahdollisuus esittää toiveensa hoidon laatua ja hoitopaikkaa määritettäessä. Monet vanhukset haluavat olla kotona mahdollisimman pitkään, mikä pitää mahdollistaa niin kauan kuin vanhus kotona tuetusti pärjää. Kun ikäihmisen kunto on sellainen, että hän tarvitsee laitoshoitoa, on hoitopaikka tällöin ehdottomasti viipymättä järjestettävä. Vanhuksille on myös tarjottava riittävästi virikkeitä ja aktiivista toimintaa.
  3. 3
    ***Pidetään huolta työntekijöiden hyvinvoinnista ja jaksamisesta työntekijöiden toiveita kuunnellen: ---Vain työntekijöiden ääntä kuunnellen voidaan työolosuhteita ja työnkuvia sekä työn tukitoimenpiteitä kehittää, niin että ne motivoivat työntekijöitä parhaalla mahdollisella tavalla tekemään työtään yhä tuloksellisemmin sekä viihtymään ja jaksamaan työssään paremmin. Hyvinvointialueella isompana kokonaisuutena on mahdollisuus tarjota työntekijöilleen joustavammat ja paremmat työolosuhteet, kuin pienemmillä sote-keskuksilla. Näin pystytään tehokkaasti ja laajasti myös hyödyntämään työntekijöiden erityisosaamista ja kohdistamaan osaaminen juuri sinne missä tarve on suurin. Houkutelevien työolosuhteiden kautta uusien pätevien työntekijöiden rekrytoiminen on helpompaa, mikä vaikuttaa suoraan saatavan hoidon tasoon sitä nostaen.

Ehdokkaan tiedot

Ehdokkaan valitsemat teemat:
Lapset ja nuoretTerveydenhuoltoVanhustenhoito
Hyvinvointialue: Satakunta
Kotikunta: Kankaanpää
Ammatti: rehtori, maanviljelijä
Koulutus: ylempi korkeakoulututkinto
Ikä: 62
Äidinkieli: suomi
Vaaleihin käytetty raha: 900 €
Luottamustoimet: Kunnanvaltuutettu

Vaalikoneen vastaukset

Tutustu ehdokkaan vaalikoneessa antamiin vastauksiin.

Jaa ehdokkaan sivu

Kerro tästä ehdokkaasta kaverillesi.

Kaikkien alueiden äänistä laskettu 100 %.100%