Hoppa till huvudinnehåll

Områdesvalet 2022, Resultattjänst

Riikka Turunen

Centern i Finland

Riikka Turunen

Kymmenedalen
Nr 410
Vald
Röster354
Jämförelsetal1 552,400

100 % av områdets röster räknade

Röster

Förtidsröster211
På valdagen143
Totalt354

Andel av välfärdsområdets röster

Förtidsröster0,6 %
På valdagen0,5 %
Totalt0,6 %

Röstfördelning

Laddar
Röstfördelning
KommunRösterAndel av rösterna
Pyttis26474,6 %
Kotka7721,8 %
Kouvola82,3 %
Fredrikshamn41,1 %
Vederlax10,3 %
Miehikkälä00,0 %

Vallöften

  1. 1
    Oma sotepalvelu asema. Perusterveydenhuollon ja sosiaalihuollon palvelut tulee olla saatavilla meille jokaiselle. Lähellä sinut tunnetaan parhaiten ja tutun henkilökunnan kanssa asiointi on sujuvaa. Palvelujen saavutettavuus on ensisijaisen tärkeää monille, mutta erityisesti seuduilla joissa julkista liikennettä ei ole tai sen kattavuus on heikkoa. Digitaalisen palveluverkon hyödyntämistä tulee kehittää tuomalla lääkäreiden ja hoitajien palvelut etäyhteydellä kotiin. Lisäksi näen, että kouluterveydenhuolto, koulupsyykkarit ja kuraattorien vastaanotto tulee edelleen järjestää kouluilla, jotta lasten ja nuorten matalankynnyksen palvelut säilyvät. Nyt käytävät hyvinvointialuevaalit ovat meille kaikille tärkeät, sillä niissä päätetään miten soteasemien palvelut Kymenlaaksossa tulevaisuudessa rakennetaan.
  2. 2
    Voimavarana henkilöstö. Vain riittävä määrä, työhön sitoutunutta ja hyvinvoivaa henkilöstöä pystyy tuottamaan laadukkaita palveluja sote- ja pelastuspalvelutyössä. Henkilöstön näkökulmasta alalla pätevät samat työelämän lainalaisuudet kuin muillakin aloilla. Työympäristön ja työvälineiden tulee olla henkilöstön työhyvinvointia tukevia. Alalla arvostetaan mahdollisuutta saadaan tehdä merkityksellistä työtä ja kokea onnistumista työssä. Hyvinvointialueiden aloittaessa työtä ja muutoksen jalkauttamiseksi tulee muutosjohtamiseen ja esimiesten tukeen olla riittävä mahdollisuus.
  3. 3
    Helposti hoitoon. Hallitus on asettanut tavoitteen, että lääkäriin tulee päästä viikossa! Jotta tämä tavoite toteutuu, on palveluun pääsyä helpotettava mm. sujuvalla puhelinpalvelulla, tehtävä hoidontarpeenarviointia ja sen jälkeen turvattava kiireelliseen ja kiireettömään hoitoon pääseminen. Lisäksi on oltava riittävästi vastaanottoaikoja lääkäreille, hoitajille ja muille ammattilaisille. Yhtälailla vaikkapa laboratoriotutkimuksiin, diagnostiikan palveluihin, hammashoitolaan tai vaikka fysioterapeutille tulee päästä kohtuullisen odotusajan puitteissa. Palveluita tulee tarjota kaikissa kanavissa asiakkaiden tarpeet ja taidot huomioiden. Digi sopii toisille, toiset taas tarvitset tukea palveluiden käyttöön ja arvostavat fyysistä kohtaamista.

Kandidatens uppgifter

Kandidatens valteman:
PelastustoimiSosiaalipalvelutTerveydenhuolto
Välfärdsområde: Kymmenedalen
Hemkommun: Pyttis
Yrke: röntgenhoitaja (AMK)
Utbildning: alempi korkeakoulututkinto
Ålder: 43
Modersmål: suomi
Valbudget: 1 000 €
Förtroendeuppdrag: Ledamot i kommunfullmäktige

Svar i valkompassen

Bekanta dig med kandidatens svar i valkompassen.

Dela kandidatens sida

Berätta om den här kandidaten för din kompis.

100 % av rösterna i alla områden räknade.100%