Hoppa till huvudinnehåll

Områdesvalet 2022, Resultattjänst

Vesa Örmark

Centern i Finland

Vesa Örmark

Södra Karelen
Nr 281
Vald
Röster969
Jämförelsetal10 666,000

100 % av områdets röster räknade

Röster

Förtidsröster674
På valdagen295
Totalt969

Andel av välfärdsområdets röster

Förtidsröster2,2 %
På valdagen1,7 %
Totalt2,0 %

Röstfördelning

Laddar
Röstfördelning
KommunRösterAndel av rösterna
Rautjärvi71373,6 %
Villmanstrand929,5 %
Parikkala656,7 %
Imatra565,8 %
Ruokolax282,9 %
Lemi60,6 %
Taipalsaari60,6 %
Luumäki20,2 %
Savitaipale10,1 %

Vallöften

  1. 1
    Hyvät lähipalvelut ja hiilijalanjäljen pienentäminen Suomen pyrkimys kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa edellyttää myös julkisen sektorin toimintojen hiilijalanjäljen pienentämistä. On pyrittävä mahdollisimman hyviin ja kattaviin lähipalveluihin, jotta ihmisten liikkuminen saataisiin minimoitua. Tämä onnistuu pitämällä hyvä huoli jo olemassa olevista kuntien hyvinvointiasemista. Imatralla ja siitä itään asuu noin kolmannes maakunnan asukkaista. Olisi luonnollista, jos Honkaharju toimisi itäisellä alueella niiden palveluiden tarjoajana, joihin ei tarvita keskussairaalan tutkimuskapasiteettia. Tämä tarkoittaisi erikoispoliklinikkatoimintaa ja sisätautis-geriatris-yleislääketieteellistä kuntoutusta ja akuuttihoitoa.
  2. 2
    Omalääkäri- ja omahoitajahyvinvointiasemien luominen. Kustannustehokkain perusterveydenhuollon toimintatapa kaikilla terveydenhuollon mittareilla mitattuna on omalääkäri- ja omahoitajamalli väestövastuullisesti toteutettuna. Tämä muistuttaa käytännössä maalaiskuntien ja pikkukaupunkien toimintatapaa. Huonosti toimivaa yhteyskeskustoimintaa tulisi purkaa ja rakentaa noin 4-8 yleislääkärin kokoisia itsenäisiä ryhmiä, joissa yhtä lääkäri kohden on noin 1300 asukasta.
  3. 3
    Hoidon oikea porrastus, luottamuksen palautus organisaation toimiin. Tehottomuutta lisäävä keskittäminen tulisi lopettaa. Eksoten keskittämisideologia on luonut työntekijöille epävarmuuden tulevasta, minkä takia maakunnan lääkäri- ja hoitajapula on vain pahentunut. Terveyskeskusten vuodeosastojen lakkauttaminen on yhdessä kotihoito hyvä, laitoshoito huono – ideologian myötä romahduttanut monisairaiden ihmisten ja vanhusten hoidon porrastuksen. Nyt keskussairaala on täynnä ja päivystys ruuhkautuu sellaisista potilaista, jotka lääketieteellisesti arvioituna eivät sinne kuuluisi. Hoidon porrastuksen heikentäneet toimet tulisi korjata ja olisi arvioitava muun kuin keskussairaalatasoisen vuodeosastohoidon tarve ja toteutus

Kandidatens uppgifter

Kandidatens valteman:
TerveydenhuoltoVanhustenhoitoErikoissairaanhoito
Välfärdsområde: Södra Karelen
Hemkommun: Rautjärvi
Yrke: terveyskeskuslääkäri
Utbildning: ylempi korkeakoulututkinto
Ålder: 65
Modersmål: suomi
Valbudget: 1 000 €
Förtroendeuppdrag:

Svar i valkompassen

Bekanta dig med kandidatens svar i valkompassen.

Dela kandidatens sida

Berätta om den här kandidaten för din kompis.

100 % av rösterna i alla områden räknade.100%