Hoppa till huvudinnehåll

Områdesvalet 2022, Resultattjänst

Heikki Ahtola

Gröna förbundet

Heikki Ahtola

Norra Karelen
Nr 375
Vald
Röster799
Jämförelsetal3 577,000

100 % av områdets röster räknade

Röster

Förtidsröster440
På valdagen359
Totalt799

Andel av välfärdsområdets röster

Förtidsröster1,2 %
På valdagen1,5 %
Totalt1,3 %

Röstfördelning

Laddar
Röstfördelning
KommunRösterAndel av rösterna
Joensuu65682,1 %
Kontiolax8010,0 %
Libelits324,0 %
Polvijärvi70,9 %
Tohmajärvi50,6 %
Ilomants40,5 %
Nurmes40,5 %
Juga30,4 %
Kides30,4 %
Outokumpu20,3 %
Lieksa20,3 %
Rääkkylä10,1 %
Heinävesi00,0 %

Vallöften

  1. 1
    Henkilöstön hyvinvointi. Pohjois-Karjalassa sosiaalityöntekijöiden, hoitajien ja lääkäreiden oman työn hallinta ja kehittäminen, työkyky ja asiantuntijuuden laaja hyväksikäyttö päätöksenteossa ovat ehdoton edellytys sosiaali- ja terveydenhuollon onnistumiselle. Ammattilaisen tulee saada tehdä ja kehittää sitä työtä, mihin hän on kouluttautunut. Aion tukea heitä kaikilla niillä keinoilla, joita valtuutetuilla on olemassa. Pidän huolen, ettei heidän mielipiteensä ja ratkaisukykynsä jää pimentoon. Se on myös kaikkien potilaiden ja asiakkaiden etu.
  2. 2
    Digitalisaatio. Sote-toiminnan sähköisillä palveluilla on kiistatta suuri merkitys resurssien riittävyyden kannalta. Oikein kohdennettuina ne parantavat palveluiden saatavuutta, luovat turvaa ja säästävät aikaa sekä usein myös rahaa. Väärin kohdennettuna ne ovat haitallisia, välittävät puutteellisesti tietoa eivätkä korvaa kasvotusten syntyvää vuorovaikutussuhdetta. Tulevan valtuuston tehtävälistaan kuuluu myös uuden asiakas- ja potilastietojärjestelmän hankkiminen. Sen tulee olla sujuva, päätöksentekoa parantava, käyttäjäystävällinen ja aikaa säästävä arkipäivän hyvä työkalu. Näiden digitaalisten toimintojen vahtimiseen ja kehittämiseen lupaan käyttää asiantuntemustani ja aikaani.
  3. 3
    Kaikkea ei voi saada. Köyhä maakunta ei muutu rikkaaksi hallintorakenteita muuttamalla. Köyhyys ja sairastavuus kulkevat käsi kädessä. Kustannustehokkuus talloo helposti jalkoihinsa hauraimmat - ne joiden ääni ei kuulu. Näin ei saa käydä. Pidän huolen, että päätöksenteossa otetaan huomioon epätasa-arvon poistaminen ja kaikkein heikoimpien auttaminen. Sote-poliitikkona joudun priorisoimaan vaikeita asioita, tekemään valintoja huonoista vaihtoehdoista. Päätökseni perustan parhaaseen mahdolliseen saatavissa olevaan tietoon ja vaikuttavuusarvioihin - en mielikuviin tai edunvalvontaan. Olen lahjomaton.

Kandidatens uppgifter

Kandidatens valteman:
Lapset ja nuoretTerveydenhuoltoTasa-arvo
Välfärdsområde: Norra Karelen
Hemkommun: Joensuu
Yrke: lääkäri
Utbildning: ylempi korkeakoulututkinto
Ålder: 68
Modersmål: suomi
Valbudget: 100 €
Förtroendeuppdrag:

Svar i valkompassen

Bekanta dig med kandidatens svar i valkompassen.

Dela kandidatens sida

Berätta om den här kandidaten för din kompis.

100 % av rösterna i alla områden räknade.100%