Hoppa till huvudinnehåll

Områdesvalet 2022, Resultattjänst

Ilkka Pernu

Vänsterförbundet

Ilkka Pernu

Mellersta Finland
Nr 147
Vald
Röster376
Jämförelsetal1 523,167

100 % av områdets röster räknade

Röster

Förtidsröster259
På valdagen117
Totalt376

Andel av välfärdsområdets röster

Förtidsröster0,4 %
På valdagen0,3 %
Totalt0,4 %

Röstfördelning

Laddar
Röstfördelning
KommunRösterAndel av rösterna
Jyväskylä33990,2 %
Muurame143,7 %
Laukas61,6 %
Jämsä51,3 %
Äänekoski51,3 %
Hankasalmi20,5 %
Toivakka20,5 %
Joutsa10,3 %
Konnevesi10,3 %
Petäjävesi10,3 %
Kannonkoski00,0 %
Karstula00,0 %
Keuru00,0 %
Kinnula00,0 %
Kivijärvi00,0 %
Kyyjärvi00,0 %
Luhanka00,0 %
Multia00,0 %
Pihtipudas00,0 %
Saarijärvi00,0 %
Uurainen00,0 %
Viitasaari00,0 %

Vallöften

  1. 1
    Annan ammatillisen pätevyyteni ja pitkän ja monipuolisen kokemukseni niin hallinnon virkatehtävissä kuin sosiaali- ja terveydenhuollon luottamustehtävissä uuden hyvinvointialueen rakenteen ja palvelujen suunnitteluun ja käynnistämiseen.
  2. 2
    Haluan että jokainen tulevaisuuden Keski-Suomen hyvinvointialueella asuva saa tarpeitaan vastaavat sosiaali-, terveys- ja pelastuspalvelut tehokkaasti ja tasavertaisesti riippumatta hänen ongelmansa laadusta, iästä, asuinkunnasta tai varallisuudesta. Asukasta lähellä oleva palveluyksikkö joko hoitaa asukkaan ongelman paikan päällä tai ohjaa hänet asiannmukaiseen yksikköön maakunnan alueella. Palvelu ja ohjaus tehdään "yhden luukun" palveluna riippumatta siitä, onko kyse perusterveydenhuollon, erikoistuneen tutkimuksen ja hoidon, sosiaalipalveluiden tai muidden hyvinvointipalveluiden tarpeesta.
  3. 3
    Koko mittava SoTe-uudistus kokoaa nykyiset hajanaiset sosiaali- ja terveyspalvelut ja niiden hallinnon yhteen organisaatioon. Tavoitteena on poistaa toiminnasta päällekkäisyyksia, toimintaa hankaloittavia organisaatiorajoja ja tarpeetonta byrokratiaa. Samalla tavoitteena on luoda potilaalle / asiakkaalle mutkaton ja yksiselitteisen selkeä reitti hakea ja saada apua silloin kun hänellä on avun tarve. Uudistuksella tavoitellaan myös järjestelmän hajanaisuudesta ja byrokraattisuudesta aiheutuvien tarpeettomien kustannusten poistamista. Tästä olen samaa mieltä. Järjestelmää pitääkin kehittää siten että tällaisia kuluja ei synny. Tehokkaasti toimiva palvelujärjestelmä on yhteiskunnalle myös taloudellisin. Vauras sivistysvaltio Suomi huolehtii siitä, että jokainen kansalainen saa nämä palvelut tarvettaan vastaavasti. Tämän periaatteen noudattaminen voi tarkoittaa myös sitä, että näistä palveluista koituvat kustannukset voivat myös kasvaa palvelutarpeen muuttuessa. Näin tulee käymään esimerkiksi väestön ikääntymisen myötä. Sekin asia pitää hyvinvointialueen päättäjien hyväksyä.

Kandidatens uppgifter

Kandidatens valteman:
PelastustoimiSosiaalipalvelutTerveydenhuolto
Välfärdsområde: Mellersta Finland
Hemkommun: Jyväskylä
Yrke: ylihoitaja, eläkeläinen
Utbildning: ammattitutkinto
Ålder: 73
Modersmål: suomi
Valbudget: 1 300 €
Förtroendeuppdrag:

Svar i valkompassen

Bekanta dig med kandidatens svar i valkompassen.

Dela kandidatens sida

Berätta om den här kandidaten för din kompis.

100 % av rösterna i alla områden räknade.100%