Hoppa till huvudinnehåll

Områdesvalet 2022, Resultattjänst

Niina Piippo

Finlands Socialdemokratiska Parti

Niina Piippo

Egentliga Finland
Nr 402
Vald
Röster603
Jämförelsetal2 870,846

100 % av områdets röster räknade

Röster

Förtidsröster248
På valdagen355
Totalt603

Andel av välfärdsområdets röster

Förtidsröster0,2 %
På valdagen0,4 %
Totalt0,3 %

Röstfördelning

Laddar
Röstfördelning
KommunRösterAndel av rösterna
Lundo39465,3 %
Åbo11519,1 %
S:t Karins284,6 %
Reso162,7 %
Nådendal101,7 %
Pemar91,5 %
Salo81,3 %
Aura50,8 %
Masku40,7 %
Rusko40,7 %
Pargas20,3 %
Nousis20,3 %
Gustavs10,2 %
Letala10,2 %
S:t Mårtens10,2 %
Virmo10,2 %
Pöytyä10,2 %
Nystad10,2 %
Koskis00,0 %
Kimitoön00,0 %
Loimaa00,0 %
Oripää00,0 %
Pyhäranta00,0 %
Sagu00,0 %
Somero00,0 %
Tövsala00,0 %
Vemo00,0 %

Vallöften

  1. 1
    Laadukkaat ja lähellä ihmistä olevat palvelut. Lähellä sijaitsevat neuvolat ja terveysasemat sekä ikäihmisten ja vammaisten kotiin annettavat palvelut ovat koko järjestelmän perusta. Lähipalveluita vahvistetaan ja saatavuutta parannetaan, turvataan nopea hoitoon pääsy. Hyödynnetään uusia ratkaisuja lähipalveluiden järjestämiseksi lisäämällä digitaalisuutta ja liikkuvia palveluita. Näin vapautetaan resursseja normaaliin läsnäolopalveluun niille, jotka sitä tarvitsevat. Aitoa sosiaali-ja terveyspalveluiden yhteensovittamista tarvitaan palveluverkon ja palveluiden saatavuuden turvaamiseksi ja raskaampien palveluiden vähentämiseksi. Lasten ja perheiden palveluissa sekä lastensuojelussa tulee olla riittävästi resursseja, jotta voidaan turvata jokaiselle lapselle turvallinen lapsuus.
  2. 2
    Työolot koko hyvinvointialueella kuntoon, jotta voimme tuottaa yhdenvertaiset, laadukkaat sote- palvelut kaikille alueen asukkaille. Meillä ei ole varaa menettää enää yhtäkään työntekijää! Toiminnan kannalta olennaista on turvata riittävä osaavan henkilöstön saanti sekä työhyvinvointiin panostaminen. Työhyvinvointi on keskeisessä roolissa houkuttelevuuden sekä työntekijöiden pito ja vetovoiman näkökulmasta. Henkilöstö tulee alusta saakka ottaa mukaan muutokseen ja tulee voida jatkossa keskittyä ydintehtäviin. Palkkauksen tulee vastata työnvaativuutta, työtehtävien vastuuta ja kuormitusta. Hyvä ja oikeudenmukainen johtamiskulttuuri tukee työhyvinvointia, mutta myös esihenkilöiden voimavarojen riiittävyyteen tulee kiinnittää huomiota.
  3. 3
    Lasten, nuorten ja perheiden palveluihin lisätään varhaista tukea ja apua. Matalankynnyksen saavutettavia palveluita on lisättävä. Neuvolat, perhekeskukset, oppilas- ja opiskelijahuollon palvelut, vammaispalvelut, lastensuojelu ja mielenterveyspalvelut ovat tärkeä osa kokonaisuutta. Lasten, nuorten ja perheiden kannalta on tärkeää, että palvelut muodostavat toimivan kokonaisuuden. Tämä edellyttää nykyisten raja-aitojen madaltamista perus- ja erityistason palveluiden välillä. Mielenterveyspalveluihin pitää päästä ennen kuin ongelmat pahenevat. Nuorten huolet otetaan vakavasti. Kun mieli tai elämä järkkyy missä tahansa eläman vaiheessa, apua täytyy saada nopeasti. Paras apu on ennaltaehkäisy ja laadukkaat matalan kynnyksen peruspalvelut. Kuullaan lapsia ja nuoria päätöksenteossa ja otetaan lapsivaikutusten arviointi käyttöön Varsinais- Suomessa.

Kandidatens uppgifter

Kandidatens valteman:
Lapset ja nuoretTerveydenhuoltoEnnaltaehkäisevä toiminta
Välfärdsområde: Egentliga Finland
Hemkommun: Lundo
Yrke: kätilö, terveyden edistämisen YAMK-opiskelija
Utbildning: alempi korkeakoulututkinto
Ålder: 41
Modersmål: suomi
Valbudget: 3 000 €
Förtroendeuppdrag: Ledamot i kommunfullmäktige

Svar i valkompassen

Bekanta dig med kandidatens svar i valkompassen.

Dela kandidatens sida

Berätta om den här kandidaten för din kompis.

100 % av rösterna i alla områden räknade.100%