Hoppa till huvudinnehåll

Områdesvalet 2022, Resultattjänst

Aila Dündar-Järvinen

Finlands Socialdemokratiska Parti

Aila Dündar-Järvinen

Birkaland
Nr 624
Vald
Röster848
Jämförelsetal2 925,938

100 % av områdets röster räknade

Röster

Förtidsröster579
På valdagen269
Totalt848

Andel av välfärdsområdets röster

Förtidsröster0,5 %
På valdagen0,3 %
Totalt0,4 %

Röstfördelning

Laddar
Röstfördelning
KommunRösterAndel av rösterna
Tammerfors75689,2 %
Ylöjärvi232,7 %
Kangasala202,4 %
Nokia91,1 %
Birkala91,1 %
Valkeakoski80,9 %
Lempäälä50,6 %
Ackas40,5 %
Kuhmois30,4 %
Orivesi20,2 %
Pälkäne20,2 %
Urjala20,2 %
Ikalis10,1 %
Mänttä-Vilppula10,1 %
Parkano10,1 %
Sastamala10,1 %
Vesilahti10,1 %
Tavastkyro00,0 %
Juupajoki00,0 %
Kihniö00,0 %
Punkalaidun00,0 %
Ruovesi00,0 %
Virdois00,0 %

Vallöften

  1. 1
    Jokaisella pirkanmaalaisella ikään, asuinpaikkaan, sukupuoleen ja sosioekonomiseen asemaan katsomatta on yhdenvertainen oikeus laadukkaisiin lähipalveluihin ja nopeaan hoitoon pääsyyn. Tarvitsemme hoitotakuun, riittävät ja laadukkaat palvelut ja kattavan palveluverkon. Perusterveydenhuollossa kiireettömään hoitoon tulee päästä 7 päivässä hoidontarpeen arvioinnista. Hoidon tarve tulee arvioida samana päivänä, myös mielenterveyden haasteiden kanssa hoitoon tulee päästä viikossa. Suunterveydenhoidon tarpeen arviointi tulee tehdä samana päivänä yhteydenotosta; kiireettömän hoidon hoitotakuu lyhenee puolesta vuodesta 3 kuukauteen. Riittävä määrä koulutettuja hoitajia on edellytys hyvälle hoidolle.
  2. 2
    Henkilöstön hyvinvointiin, työolosuhteisiin, työssäjaksamiseen ja palkan tasoon panostetaan ja ne turvataan. Palkan tulee vastata työn raskautta ja vaativuutta. Pelastustoimen henkilöstön asema ja toiminta on turvattava. Palvelut ja hoitolupaus edellyttävät osaavaa, hyvinvoivaa ja riittävää henkilökuntaa. Työntekijöillä on oltava myös mahdollisuus kehittää omaa ammattitaitoaan. Johtamisen parantamiseen ja esimiestyöhön on kiinnitettävä erityistä huomiota. Työhyvinvointi ja jaksaminen on priorisoitava. Henkilöstömitoitusten toteuttamiseen tarvitaan riittävät resurssit ja valvonta. Koulutuksen ja opiskelupaikkojen riittävästä määrästä on huolehdittava alueellisella yhteistyöllä. Hoitohenkilökunnan palkkoja tulee nostaa vastaamaan työn raskautta ja vaativuutta. Muutosvaiheen kustannukset ja palkkojen harmonisointi on huomioitava hyvinvointialueiden rahoituksessa. Henkilöstön edustajat on otettava mukaan toiminnan suunnitteluun.
  3. 3
    Ikäihmisten sekä lasten, nuorten ja perheiden ennaltaehkäiseviin palveluihin panostetaan. Ikäihmisten lähipalvelujen tulee olla oikea-aikaiset ja riittävät. Kotihoitoon tulee panostaa ja kotiin antaa riittävät palvelut. Kotihoidon henkilöstön työssäjaksamista tulee tukea ja palkkausta nostaa. Mielenterveys- ja päihdepalveluihin tulee päästä matalalla kynnyksellä. Järjestöjen ja kolmannen sektorin toimintaedellytykset tulee turvata. Yhteistyötä ennaltaehkäisevien palvelujen parantamiseksi tulee tehdä. Lasten ja nuorten pahoinvointia ja syrjäytymisriskiä on ennaltaehkäistävä. Lastensuojelun toimintaedellytykset ja resurssit tulee turvata. Omaishoidon ja omaishoitajien tärkeän työn arvostus tulee näkyä monipuolisina palveluina ja omaishoidon tukea tulee nostaa. Mielenterveyskuntoutujien omaisia tulee tukea ja auttaa. Erityispalvelut on turvattava jokaiselle vammaiselle. Vammaisten palveluista ja tarpeista tulee huolehtia ja varmistaa esteettömät ja yhdenvertaiset lähipalvelut.

Kandidatens uppgifter

Kandidatens valteman:
SosiaalipalvelutTerveydenhuoltoVanhustenhoito
Välfärdsområde: Birkaland
Hemkommun: Tammerfors
Yrke: herastuomari, kehitysvammahoitaja
Utbildning: ammattitutkinto
Ålder: 59
Modersmål: suomi
Valbudget: 3 000 €
Förtroendeuppdrag: Ledamot i kommunfullmäktige

Svar i valkompassen

Bekanta dig med kandidatens svar i valkompassen.

Dela kandidatens sida

Berätta om den här kandidaten för din kompis.

100 % av rösterna i alla områden räknade.100%