KaL
Kansalaisliitto
Puolueen esittely

Kansalaisliitolla on ollut historian saatossa monta nimeä: puolue oli vuoteen 2022 asti Tasapainon puolesta – IPU, ja sitä ennen puoluetta kutsuttiin Itsenäisyyspuolueeksi.

Itsenäisyyspuolue sai yhteensä 2 444 ääntä eduskuntavaaleissa 2019, eikä yhtään kansanedustajan paikkaa.

Kansalaisliiton tavoitteena on, että puolueiden erityisasemasta päästäisiin eroon, ja ne palautettaisiin tavallisten kansalaisjärjestöjen asemaan.

Kansalaisliiton periaate- ja yleisohjelman mukaan Suomi on pidettävä sotilasliittojen ulkopuolella.

Puolue esittää, että perustuslain tarjoama mahdollisuus kuntia suurempien alueiden itsehallintoon on otettava viipymättä käyttöön. Jokaisella hallinnon tasolla (valtio, maakunta, kunta) on oltava mahdollisuus rahoittaa omat toimintonsa eli niillä on oltava verotusoikeus.

Kansalaisliiton mielestä rahan hallinta tulee palauttaa valtiolle. Paikallisvaluuttojen käyttöönotto on suositeltavaa, koska ne toimivat alueellisesti kansalaisten hyväksi.

Puolueen vaaliteemat
1
NATO kriittisyys. Tämä EI tarkoita maanpuolustuksen hylkäämistä tai väheksymistä. Kyse on vain siitä, että meidän pitää pystyä itse päättämään asioista.
2
EU kriittisyys. EU maksaa meille aivan liikaa, ja liittovaltiokehitys on jo havaittavissa. Meidän tulisi tässäkin asiassa päästä itse päättämään toiminnastamme
3
Päätöksenteko takaisin sinne minne se kuuluu, eli kansalaisille.
Vastaukset puoluekoneeseen
1/14
Valtion on mieluummin otettava lisää velkaa kuin vähennettävä palveluita.
  • Päivi JärnforsKaL
    Ei
    Velkaa on nytkin jo liikaa.