Kok.
Kokoomus
Puolueen esittely

Kokoomuksen kampanjaslogan sanoo, että “nyt on oikea aika kääriä hihat ja ryhtyä töihin.” Tällä kokoomus viittaa julkisen talouden tasapainottamiseen, jossa puolue painottaa enemmän säästöjä kuin veronkorotuksia. Kokoomuksen linja eroaa tässä mielessä vasemmistopuolueiden ajatuksista.

Kokoomus on esittänyt konkreettisia kohteita, joista se tekisi säästöjä ensi vaalikaudella. Puolue säästäisi muun muassa ansiosidonnaisesta työttömyysturvasta, asumistuesta ja yritystuista. Puolue on laatinut myös listan, johon se ei kohdistaisi säästöjä: koulutus, turvallisuus ja oikeuslaitos. Puolue esittää myös tuloveron alennuksia kaikille.

Kokoomusta pidetään oikeistolaisena puolueena, jossa arvoliberaalisuus ja -konservatiivisuus ottavat mittaa toisistaan. Viimeksi tämä asia tuli esille translain äänestyksessä, jossa puolueen kansanedustajat jakaantuivat.

Kokoomus on viime vuosikymmenten aikana tottunut hallitusvastuuseen, johon se pyrkii jälleen nyt yhden oppositiokauden jälkeen.

Puolueen vaaliteemat
1
Talous. Suomi velkaantuu tällä hetkellä kestämätöntä vauhtia. Suunta on muutettava. Avainasemassa uusi työ ja kasvu. Myös menokuria tarvitaan.
2
Turvallisuus. Kohtaamme sekä sisäisesti että ulkoisesti suuria turvallisuushaasteita. Haluamme Suomesta vahvan Nato-maan, joka on myös sisäisesti turvallinen.
3
Tulevaisuus. Suomen hyvinvointi on kiinni siitä, miten saamme osaamisen tasoa ja osaajien määrää kasvatettua. Koulutus ja tutkimus ovat avaimet tähän.
Vastaukset puoluekoneeseen
1/14
Valtion on mieluummin otettava lisää velkaa kuin vähennettävä palveluita.
  • Petteri OrpoKok.
    Ei
    Velkaantuminen on saatava kuriin, jotta voimme pelastaa suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan tärkeät palvelut kuten vanhustenhoidon ja koulutuksen.