PS
Perussuomalaiset
Puolueen esittely

Perussuomalaiset nousi vuosien 2011, 2015 ja 2019 eduskuntavaaleissa suurten puolueiden sarjaan keräämällä näissä kaikissa vaaleissa yli 500 000 ääntä.

Puolue pääsi Juha Sipilän (kesk.) hallitukseen vuoden 2015 eduskuntavaalien jälkeen, mutta muut hallituspuolueet torjuivat yhteistyön perussuomalaisten kanssa, kun Jussi-Halla-ahon tukijat pääsivät valtaan kesällä 2017.

Kevään 2019 eduskuntavaaleissa Halla-ahon perussuomalaiset kirivät lähes suurimmaksi puolueeksi, eikä puolueesta irronnut sininen tulevaisuus saanut läpi yhtään edustajaa.

Halla-ahon ja nykyisen puoluejohtajan Riikka Purran johdolla perussuomalaisten asialistan kärkeen on noussut EU:n ulkopuolelta tulevan maahanmuuton jyrkkä arvostelu.

Perussuomalaiset on EU- ja eurokriittinen puolue, jonka tulevaisuuden tavoitteena on Suomen ero EU:sta. Ilmastopolitiikassa puolue on tyrmännyt Sanna Marinin (sd.) hallituksen tavoitteen hiilineutraalista Suomesta vuonna 2035.

Puolueen vaaliteemat
1
Julkinen talous kuntoon ja suomalaisten ostovoimaa ja toimeentuloa parannettava. Tämä edellyttää myös esimerkiksi järkevää ilmasto- ja energiapolitiikkaa.
2
Arjen turvallisuuden kohentaminen, niin kaduilla kuin kouluissa.
3
Maahanmuuttopolitiikkaan tarvitaan selkeä muutos. Suomessa on siirryttävä valikoivaan ja selvän rajoittavaan maahanmuuttopolitiikkaan.
Vastaukset puoluekoneeseen
1/14
Valtion on mieluummin otettava lisää velkaa kuin vähennettävä palveluita.
  • Riikka PurraPS
    Ei
    Julkisen sektorin tehtävät pitää rajata sellaisiin, jotka aidosti edistävät suomalaisten työllisyyttä, hyvinvointia ja turvallisuutta.