VL
Vapauden liitto
Puolueen esittely

Vapauden liitto luonnehtii itseään puolueeksi, joka on vapauden puolesta taistelevien ihmisten koti.

Vapauden liitto on puolueiden kuopuksia, sillä se ei ole ollut aiemmin ehdolla missään vaaleissa. Puolueen tausta on Ano Turtiaisen Valta kuuluu kansalle -puolueessa, josta se erosi VKK:n Venäjä-myönteisyyden vuoksi vuoden 2022 alkupuolella.

Vaikka puolue ei ole ollut vaaleissa ehdolla, sillä on paikkoja kunnanvaltuustoissa ja aluevaltuustoissa. Vapauden liiton valtuutetut ovat olleet aiemmin VKK:n valtuutettuja, mutta he vaihtoivat puoluetta viime vuoden aikana.

Puolue kannattaa Suomen eroamista Euroopan unionista ja yhteisvaluutta eurosta. Näiden lisäksi puolue kannattaa yksilönvapautta ja sotilaallista liittoutumattomuutta. Se suhtautuu kriittisesti muun muassa koronarajoituksiin ja maahanmuuttoon.

Perinteisellä nelikentällä puolue sijoittuu oikeistokonservatiiviseen kulmaan.

Puolueen vaaliteemat
1
Itsenäisyys. Emme halua Suomen olevan Natossa, EU:ssa tai WHO:n tai YK:n jäseniä. Suomalaisten on otettava kohtalonsa omiin käsiinsä.
2
Itsemääräämisoikeus. Vastustamme jyrkästi esimerkiksi pakollisia koronarokotuksia, joihin SoTe-alan henkilöstöä on pakotettu työpaikan menettämisen uhalla.
3
Järkeä peliin. Päätöksenteossa on palattava totuuden pohjalle vihreistä valheista. Esimerkiksi ihmisen aiheuttama ilmastonmuutos on törkeää valehtelua.
Vastaukset puoluekoneeseen
1/14
Valtion on mieluummin otettava lisää velkaa kuin vähennettävä palveluita.
  • Ossi TiihonenVL
    Ei
    Suomalaisten rahoja haaskataan jo nyt aivan käsittämättömiin kohteisiin.